Våre beste tips for enkelt
vedlikehold av maskiner og utstyr

Effektivt vedlikehold er avgjørende for maskiners effektivitet, pålitelighet og levetid. Unngå havari og nedetid med våre produkter for løpende vedlikehold, mellomservice og fullservice.

Vedlikehold av maskiner og utstyr er avgjørende for å sikre effektivitet, pålitelighet og lang levetid til utstyret. Uansett hvilket arbeidsutstyr eller maskiner du bruker vil det alltid være kontinuerlig vedlikeholdsbehov. Med vedlikehold kan havari og større reparasjoner unngås, maksimal levetid sikres og nedetid forhindres. Vedlikeholdsarbeidet kan inkludere smøring, justering, oljeskift, innvendig motorrens og kontroll av sjekkpunkter iht. produsentens anvisning. Enten du trenger produkter for løpende vedlikehold, mellomservice eller fullservice, har vi de rette produktene for deg.

Vedlikehold

Løpende vedlikehold

Løpende vedlikehold er viktig for å optimalisere driften av maskiner som daglig utsettes for krevende arbeidsoppgaver og høye belastninger. Vedlikeholdsoppgavene omfatter vask og rengjøring, smøring av bevegelige deler og fylling av tilsetninger. Inspeksjon av slanger og rør for lekkasjer, kontroll av dekktrykk, og kontroll av det elektriske er også noe som inngår i løpende vedlikehold. Regelmessig vedlikehold bidrar til å oppdage potensielle problemer så tidlig som mulig og forebygge kostbare nedetider og driftsstans.

Mellomservice

Under mellomservice gjøres en grundig inspeksjon for å finne potensielle problemer på et tidlig tidspunkt før det forårsaker større og mer kostbare reparasjoner. Maskinene bør sjekkes nøye og en må være oppmerksom på evt. skader, lekkasjer og lignende. Mye av det som gjøres under løpende vedlikehold gjøres under mellomservicen, men i tillegg bør en etterfylle olje og eventuelt bytte olje.

rengjøring av truck

Rengjøring

Over tid kan maskiner og utstyr samle opp smuss, støv, oljerester og andre forurensninger. Dette kan redusere effektiviteten til maskinen og forårsake problemer som friksjon, overoppheting eller blokkering av bevegelige deler. Rengjøring bidrar til å sikre at maskin og utstyr fungerer optimalt. Det er derfor viktig å inkludere grundig rengjøring som en del av vedlikeholdsrutinene. Fjern støv, smuss og andre forurensninger fra alle deler av utstyret ved bruk av gode rengjøringsmidler. 

Smøring

Det er flere grunner til å bruke smøremidler av høy kvalitet. For det første har høykvalitets smøremidler bedre egenskaper som høyere viskositet, lavere friksjon og høy stabilitet. Det bidrar til å redusere slitasje, friksjon og varmeutvikling mellom bevegelige deler. I tillegg trenger man mindre mengder av smøremidler for å oppnå samme effekt og smørefilm. Dette skyldes bedre smøreevne. Ved å bruke mindre produkt reduserer man kostnadene og behov for påfylling eller vedlikehold. Bruk riktig smøremiddel for å sikre optimal ytelse og levetid.

Standard oljeskift

Oljeservice bidrar til motorens optimale ytelse. Oljen fungerer som et kjølemiddel og bidrar til å absorbere og transportere bort varme. Over tid kan oljen bli forurenset av partikler, smuss og kjemisk nedbrytning. Dette kan føre til dannelse av avleiringer som reduserer oljens effektivitet som kjølemiddel, noe som igjen kan føre til overoppheting av motoren. Ved en regelmessig oljeservice kan man også oppdage eventuelle lekkasjer eller andre problemer. Dersom det oppdages lekkasjer eller andre avvik, kan de bli utbedret før de utvikles til større og dyrere problemer.

Beskytt drivstoffsystemet mot etanol

Ethanol fuel system defender

Fuel System Defender

Bensin med etanol kan skape avleiringer, korrosjon og komponentfeil som påvirker kjøreegenskapene. Beskytt motorens ytelse og driftssikkerhet med Etanol Fuel System Defender!

Fuel system drier

Fuel System Drier

Beskytt drivstoffsystemet ditt mot vannsamling og korrosjon med Ethanol Fuel System Drier. Den stabiliserer vann- og bensinblandingen, slik at vannet passerer gjennom systemet uten skade. Hold motoren din trygg og effektiv med Ethanol Fuel System Drier.

To eksempler

Hva brukes hvor..?

Tresker

Gravemaskin

Fullservice

Fullservice er en større operasjon hvor det maskinen ofte demonteres slik at en får tilgang til alle komponenter. Da kan man bytte ut slitedeler som lager, bolter, muttere, akslinger og andre ting som kan virke inn på driften eller nøyaktigheten på maskinen. 

Smøring, skift av hydraulikkolje og girolje er også essensielle deler av fullservicen. I tillegg anbefaler vi at en utvidet motorservice er en del av en større vedlikeholdsplan for kjøretøy. Kort sagt, å ta service på kjøretøyet er viktig for motorens helse, for å forlenge kjøretøyets levetid, oppdage eventuelle feil tidlig og god ytelse og drivstoffeffektivitet. 

Premium motorservice

Steg 1 - Innvendig motorrens

Innvendig motorrens som takler utfordringene med avanserte motoroljer. Avleiringer kan hindre normal stempelringfunksjon, som gir redusert drivstofføkonomi og motoreffekt, samt at skadelige eksosutslipp og oljeforbruk økes. EPR bryter ned avleringene før oljeskift, slik at de fjernes når gammel olje tappes.

Steg 2 - Oljeskift

Den ideelle oljen for en blandet maskinpark! En delsyntetisk olje som er produsert av de beste syntetiske og parafinske baseoljer og høyytelse additiver. Oljen forhindrer korrosjon, avleiringer og tette filtre. Kan brukes i de mest krevende, høyytelses dieselmotorer brukt under de mest krevende forhold.

Steg 3 - Oljeforsterker

Forbedre ytelsen til motoren din med DOC/MOA. Vårt avanserte tilsetningsstoff sikrer maksimal beskyttelse og effektivitet under ekstreme forhold. Oppretthold motorytelsen og forlengelse av levetiden til motoren med DOC/MOA.

Steg 4 - Drivstoffsystemrens

Med 245 til mindre dieselmotorer, Heavy Duty FSPR til større dieselmotorer og Platinum 44K til bensinmotorer får du kjørt en grundig rens av drivstoffsystemet uansett hva slags maskin du har.

De tre rensene bekjemper avleiringer og gjenoppretter optimal kraft, drivstoffeffektivitet og beskytter mot motorskader. Hold injektorer og forbrenningskammer rene og nyt problemfri kjøring + redusert eksosutslipp.

Kjølesystem

Kjølevæsken er viktig å bytte regelmessig fordi den gradvis mister evnen sin til å kjøle optimalt over tid. Kjølevæsken sirkulerer gjennom motoren og etter hvert som den blir eldre vil den bli utsatt for forurensing som avleiringer, rust og andre urenheter. Dette kan føre til dårlig sirkulasjon og blokkeringer i kjølesystemet.

Når du bytter kjølevæske anbefaler vi derfor at du bruker en tilsetning for å rense kjølesystemet. Rensemiddelet løser opp og fjerner urenheter som har samlet seg i kjølesystemet. Etter bytte av kjølevæske anbefaler vi at du bruker vår tilsetning som minimerer nedbrytningen av kjølevæsken, slik at den varer lenger.

Kjølevæskekonsentrat

Antifreeze

Antifreeze – Kjølevæskekonsentrat er en høyt konsentrert væske som blandes med vann for å danne en pålitelig kjølevæskeblanding. Ved å bruke konsentrat kan du blande ut til ditt behov.

Ferdig blandet kjølevæsker

Coolant

Coolant – Enkel og praktisk løsning for kjølesystemet ditt med vår ferdigblandede kjølevæske! Vår høykvalitets væsker er allerede blandet og klar til bruk, som sparer deg for tid og bryderi.

Lagring

Når det er på tide å sette bort kjøretøy, redskaper og utstyr for sesongen, er det av stor betydning å ha utført full service før lagring. Før du lagrer maskinene eller utstyret, sørg for å rengjøre dem grundig. Det er også lurt å tilsette tilsetninger for drivstoffsystemet og olje. Gjør noen enkle vedlikeholdsoppgaver; stram løse skruer eller muttere, smør deler om nødvendig og sikre at utstyret er i god stand før lagring. Velg et egnet lagringssted som er rent, tørt og godt ventilert, og selv om utstyret er lagret, bør du utføre regelmessige inspeksjoner for å se etter eventuelle tegn på fuktighet, korrosjon eller skade.

Reparasjon & nyttig utstyr

Reparasjon

Når det gjelder reparasjoner, er det en rekke ulike problemer som kan oppstå. Mekaniske feil, hydrauliske lekkasjer, elektriske problemer og annen maskinrelatert skade. Uansett hvilken type skade eller feil som oppstår, er det viktig å håndtere reparasjonene effektivt for å minimere uønskede kostnader. Dette innebærer å ha tilgang til produkter av høy kvalitet, slik at man unngår behovet for hyppige reparasjoner eller erstatninger. 

Nyttig utstyr

Vedlikehold av maskiner og utstyr kan være risikofylt og innebære potensielle farer som for eksempel kontakt med kjemiske stoffer eller skarpe kanter. Bruk av riktig verneutstyr som eksempelvis vernebriller og hansker beskytter mot skader og ulykker. Du trenger godt lys for å kunne utføre arbeidet nøyaktig. Bruk lamper eller hodelykt for å sikre tilstrekkelig lys over arbeidsområdet ditt.

Mann med verneutstyr

Håndrengjøring og -pleie for profesjonelle

Effektive produkter for rene og myke hender

Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring
Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring