Beskyttelse og forberedelser til vinteropplag

Profesjonelt vedlikehold for en bekymringsfri vinterpause

Vedlikehold, tilsetninger og regelmessige inspeksjoner er av avgjørende betydning når det gjelder å sette bort maskiner, utstyr og båter. Dette gjelder spesielt i et industrielt og maritimt miljø, hvor påliteligheten til disse enhetene kan ha direkte innvirkning på sikkerheten, effektiviteten og levetiden deres.

Hvorfor er det viktig med vedlikeholdsrutiner før lagring? 

  • Forlengelse av levetiden: Regelmessig vedlikehold og bruk av riktige tilsetninger bidrar til å forlenge levetiden til maskiner, utstyr og båter. Dette reduserer behovet for hyppig utskifting og representerer dermed en kostnadseffektiv tilnærming. 
  • Optimal ytelse: Maskiner og utstyr som får riktig vedlikehold og tilsetninger, opererer på sitt optimale nivå. Dette sikrer pålitelighet, optimal ytelse og redusert risiko for plutselige sammenbrudd eller driftsproblemer. 
  • Sikkerhet: Riktig vedlikehold bidrar til å opprettholde enhetenes sikkerhetsstandarder. Dette er spesielt viktig i industrier der feil eller svikt kan føre til alvorlige skader på mennesker, miljøet eller eiendom. 
  • Økonomiske besparelser: Forebyggende vedlikehold og bruk av nødvendige tilsetninger kan være mer kostnadseffektivt enn å håndtere store reparasjoner eller erstatninger som følge av forsømt vedlikehold. 
traktor til lagring

Start med grundig rengjøring

Over tid kan maskiner og utstyr samle opp smuss, støv, oljerester og andre forurensninger. Dette kan redusere effektiviteten til maskinen og forårsake problemer som friksjon, overoppheting eller blokkering av bevegelige deler. Rengjøring bidrar til å sikre at maskin og utstyr fungerer optimalt. Det er derfor viktig å inkludere grundig rengjøring som en del av vedlikeholdsrutinene. Fjern støv, smuss og andre forurensninger fra alle deler av utstyret ved bruk av gode rengjøringsmidler. Etter grundig vask av maskiner, kjøretøy eller utstyr, er det viktig å gå videre til neste steg smøring og oljeskift og påføre ny rustbeskyttelse.

vasking av båt

Smøring og oljeskift

Det er flere grunner til å bruke smøremidler av høy kvalitet. For det første har høykvalitets smøremidler bedre egenskaper som høyere viskositet, lavere friksjon og høy stabilitet. Det bidrar til å redusere slitasje, friksjon og varmeutvikling mellom bevegelige deler. I tillegg trenger man mindre mengder av smøremidler for å oppnå samme effekt og smørefilm. Dette skyldes bedre smøreevne. Ved å bruke mindre produkt reduserer man kostnadene og behov for påfylling eller vedlikehold. Bruk riktig smøremiddel for å sikre optimal ytelse og levetid.

Orion 870

Girolje

Maksimal ytelse med Orion 870 girolje! Oljen kleber seg til metallflatene, beskytter mot korrosjon og holder smørefilmen intakt. Med overlegne tilsetninger og motstand mot vann, reduserer oljen støy, friksjon og slitasje. Spar energi og oppnå optimal effektivitet med Orion 870.

Nio lube hydraulikkolje

Hydraulikkolje

Enten du er ute etter en høykvalitets biologisk nedbrytbar hydraulikkolje for maskiner, utstyr og permanente installasjoner som må tåle høyt trykk og varierende temperaturer, eller en universal hydraulikkolje som kan brukes både på hydraulikkutstyr med tunge belastninger, og som sirkulasjons- og vedlikeholdsolje til gir og lagre under lett og medium belastning så finner du det du trenger i vår Nio Lube hydraulikkeolje serie

Orion smøremiddel

Smøring

Å bruke rett produkt på riktig sted gir store besparelser både på slitasje av utstyr og vedlikeholdskostnader. Et smørefett som ikke er vannfast brukt i våte miljøer gir høyt forbruk, økt slitasje og unødvendig utslipp som kunne vært unngått eller kraftig redusert.

Vedlikehold og tilsetninger for båter i saltvann

Båter som brukes i saltvannsmiljøer har spesielle behov på grunn av korrosjonsrisikoen knyttet til salt. Vedlikehold og tilsetninger er ekstra viktige for slike båter: 

  • Korrosjonshindring: Saltvannet øker risikoen for korrosjon på båtens metallkomponenter. Riktig vedlikehold, inkludert hyppig rengjøring, påføring av antikorrosjonsmidler og regelmessig sjekk for rust, kan bidra til å forhindre skade. 
  • Kjølesystemer: Saltavleiringer kan forstyrre kjølesystemene i motoren. Det er viktig å regelmessig skylle kjølesystemet og bytte kjølevæsken for å opprettholde en effektiv kjøling. 
  • Smøring: Saltvannsmiljøer kan påvirke smøremidlene og deres effektivitet. Bruk av smøremidler som er spesielt formulert for maritimt bruk, bidrar til å beskytte mot slitasje og korrosjon. 
  • Elektriske komponenter: Saltluft kan skade elektriske komponenter over tid. Regelmessig inspeksjon og beskyttelse av elektriske systemer bidrar til å opprettholde pålitelig elektrisk funksjonalitet. 

Samlet sett er grundig vedlikehold, riktig bruk av tilsetninger og jevnlige inspeksjoner avgjørende for å sikre påliteligheten, sikkerheten og levetiden til maskiner, utstyr og båter, spesielt når de settes bort i krevende miljøer som saltvannsmiljøer. Den investerte tiden og innsatsen i vedlikehold betaler seg ved å redusere driftsavbrudd, forlenge enhetenes levetid og sikre trygg drift. 

vann

Oljeskift med BG premium motorservice

Steg 1 - Innvendig motorrens

Innvendig motorrens som takler utfordringene med avanserte motoroljer. Avleiringer kan hindre normal stempelringfunksjon, som gir redusert drivstofføkonomi og motoreffekt, samt at skadelige eksosutslipp og oljeforbruk økes. EPR bryter ned avleringene før oljeskift, slik at de fjernes når gammel olje tappes.

Steg 2 - Oljeskift

Den ideelle oljen for en blandet maskinpark! En delsyntetisk olje som er produsert av de beste syntetiske og parafinske baseoljer og høyytelse additiver. Oljen forhindrer korrosjon, avleiringer og tette filtre. Kan brukes i de mest krevende, høyytelses dieselmotorer brukt under de mest krevende forhold.

Steg 3 - Oljeforsterker

Forbedre ytelsen til motoren din med DOC/MOA. Vårt avanserte tilsetningsstoff sikrer maksimal beskyttelse og effektivitet under ekstreme forhold. Oppretthold motorytelsen og forlengelse av levetiden til motoren med DOC/MOA.

Steg 4 - Drivstoffsystemrens

Med 245 til mindre dieselmotorer, Heavy Duty FSPR til større dieselmotorer og Platinum 44K til bensinmotorer får du kjørt en grundig rens av drivstoffsystemet uansett hva slags maskin du har.

De tre rensene bekjemper avleiringer og gjenoppretter optimal kraft, drivstoffeffektivitet og beskytter mot motorskader. Hold injektorer og forbrenningskammer rene og nyt problemfri kjøring + redusert eksosutslipp.

Vedlikehold av kjølesystem

Kjølevæske mister gradvis evnen sin til å kjøle optimalt over tid, så før man setter vekk båter og kjøretøy for sesong så er det lurt å gjøre en ordentlig vedlikeholdsjobb. Kjølevæsken sirkulerer gjennom motoren og etter hvert som den blir eldre vil den bli utsatt for forurensing som avleiringer, rust og andre urenheter. Dette kan føre til dårlig sirkulasjon og blokkeringer i kjølesystemet.

Når du bytter kjølevæske anbefaler vi derfor at du bruker en tilsetning for å rense kjølesystemet. Rensemiddelet løser opp og fjerner urenheter som har samlet seg i kjølesystemet. Etter bytte av kjølevæske anbefaler vi at du bruker vår tilsetning som minimerer nedbrytningen av kjølevæsken, slik at den varer lenger.

Kjølevæskekonsentrat

Antifreeze

Antifreeze – Kjølevæskekonsentrat er en høyt konsentrert væske som blandes med vann for å danne en pålitelig kjølevæskeblanding. Ved å bruke konsentrat kan du blande ut til ditt behov.

Ferdig blandet kjølevæsker

Coolant

Coolant – Enkel og praktisk løsning for kjølesystemet ditt med vår ferdigblandede kjølevæske! Vår høykvalitets væsker er allerede blandet og klar til bruk, som sparer deg for tid og bryderi.

Beskyttelse

Vi forstår viktigheten av å beskytte maskiner og utstyr, og derfor tilbyr vi et omfattende spekter av pålitelige beskyttelsesprodukter. Rust, korrosjon, langtidsbeskyttelse eller behov for dieseltilsetninger – vi har skreddersydde produkter som dekker dine behov. Du får den tryggheten du trenger for å beskytte dine verdier under alle forhold. 

Reparasjon

Mekaniske feil, hydrauliske lekkasjer, elektriske problemer og annen maskinrelatert skade kan dessverre oppstå selv etter jevnlig vedlikehold. Uansett hvilken type skade eller feil som oppstår er det viktig å håndtere reparasjonene effektivt for å minimere uønskede kostnader. Dette innebærer å ha tilgang til produkter av høy kvalitet, slik at man unngår behovet for hyppige reparasjoner eller erstatninger.

Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring
Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring