Hvordan velge riktig tape, til riktig jobb?

Vi guider deg i tape-valget

Tape er en praktisk og enkel måte å fikse, reparere, montere, beskytte på. I dag finnes det et stort utvalg tape laget for spesifikke formål og det viktigste du må tenke på er hvilken overflate skal det limes på eller til, hva skal tapes. Er det tungt eller utsettes for mye stress. Hvilke ytre påkjenninger vil tapen påføres, er det fuktig, tørt, kaldt eller varmt. 

Hvor sterkt skal tapen hefte? Limstyrken på tape måles vanligvis i newton per meter (N/m). Det vil si den kraften i newton som kreves for å trekke en meter av tapen bort fra overflaten. 

Tape for isolasjon

Vulctape og elektrotape er to type tape som har isolerende egenskaper og brukes ofte i kombinasjon for å lage en ekstra slitesterk kobling. Vulctape er uten lim og fester ved at den strekkes minst 50% under montering. I tillegg er den, brukt separat, meget godt egnet for tetningsoppgaver. Elektrotape er designet for å isolere og beskytte elektriske ledninger og komponenter mot farer og støt og har en side med lim. Den viktigste forskjellen mellom de to er at vulctape er mer egnet for tetningsoppgaver, mens elektrotape er designet for å isolere og beskytte elektriske ledninger og komponenter mot farer og støt.

Reparere

Det finnes et bredt spekter av tape for reparasjon, den mest kjente er «gaffatape» eller lerretstape. Tapen er laget av stoff med et gummiaktig lim, som gjør denne tapen allsidig og holdbar. Med evnen til å feste seg godt til ulike og ujevne overflater, og dens vanntette egenskap. Enkel å rive uten bruk av verktøy som kniv eller saks. Når du velger tape for reparasjon, er det viktig å vurdere om reparasjonen skal være midlertidig eller langvarig, samt om det er behov for spesifikke egenskaper som limstyrke, vanntetthet og UV-motstand. Det er også viktig å vurdere en tape som enkelt kan fjernes uten å etterlate seg irriterende limrester. Ved behov finnes det også spesialtape for å feste til aluminiums overflater, samt reparasjonsbandasje som herder til en solid struktur og er ideell for å tette hull og reparere ødelagte gjenstander som spadeskaft

Alu-Tape er en aluminiumstape som er ideell til reparasjon av metalloverflater som varmeapparater og takrenner. Karosseritape brukes til midlertidig reparasjonsjobber hvor du ikke ønsker limrester etter bruk. Lerretstape er en sterk tekstiltape som har sterkt lim og benyttes gjerne innen industri og autobransjen til midlertidige og permanente reparasjonjobber. Universaltape er den 3 lerretstapen i sortimentet, En solid, fleksibel og vanntett tekstiltape med umiddelbar heft og kraftig limeevne. Limet er trykkfølsomt og aktiveres ved trykk. Allværstape er en UV bestandig tape for diverse forseglingsjobber både ute og inne. Tetter presenninger og høyballer.

Relekta Repbandage er en reparasjonsbandasje som herder ved hjelp av fuktighet. Tetter hull og lekkasjer i rør og stiver av og reparerer brekte deler, som f.eks spadeskaft.

Montere

Når du står overfor monteringsoppgaver, er det viktig å velge en tape som gir god festing og passer til det spesifikke bruksområdet. Dobbeltsidig tape er en allsidig løsning med lim på begge sider, egnet for permanent montering av elementer som skilt, speil, lister og interiørdekor. Dobbeltsidig tape finnes med flere forskjellige styrker og egenskaper.

 

Montasje- og skumtape en kombinasjon av egenskapene til montasjebånd og skumtape. Med en permanent klebende side for montering og en skumkjerne for demping og komprimering, er denne typen tape ideell for å jevne ut uregelmessigheter i overflatene som skal monteres. High Tech Tape er trykksensitivt og kan reposisjoneres inntil det legges trykk og limet aktiveres og limer ekstremt sterkt. Two Way Tape er dobbeltsidig tape med skum som demper og ypperlig til å henge opp skilter og dekor. Seal & Bond Foamtape hefter umiddelbart og kan brukes som en 3. hånd.  Stripfix er lim på rull, en tape som nesten ikke bygger og fungerer supert til oppheng. HCS tape er en tynn, transparent tape med solid heft som verken strekker seg eller krymper.

Tette og isolere

Butyltape er kjent for sin gode klebeevne, elastisitet og holdbarhet mot ulike værforhold og kjemikalier. Dette gjør det til et populært valg for en rekke bruksområder der vanntetting og tetning er nødvendig. Her er noen av de mange bruksområdene:

  • Bygg og konstruksjon
  • Taktekking
  • VVS-installasjon
  • Vindus- og dørinstallasjon
  • Bilindustri
  • Marineapplikasjoner

Butalu Crepe har en kreppet overflate som gjør den svært formbar rundt hjørner og kanter. Butaseal er en klissete butylmasse, også kalt vaktmestertyggis for diverse tetteoppgaver. Butalu Tape har en glatt overside og butyl “limside” for diverse tetteoppgaver.

Maskere

Når du velger maskeringstape, må du ta hensyn til bruksområdet og miljøet den skal brukes i. Enten det er utendørs eller innendørs, eksponert for fuktighet eller varme under lakkering, er det viktig å velge en tape som tåler riktig temperatur. Kreppet tape er perfekt for maskering av ujevne overflater med kurver, takket være dens formbarhet. For dekorative formål er dekortape det optimale valget, med sin smale og formbare design som lar deg skape unike formuttrykk uten problemer. Fine-Line Tape brukes under dekorjobber med mange detaljer. Profi Maskeringstape tåler høye temperaturer og har kreppet papir for å være ekstra formbar rundt buer etc. Maskeringstape gul er egnet for innedørs malejobber og blå for utendørs, da den tåler fuktighet og UV.

Hvordan få et topp resultat?

Riktig forberedelse av overflaten er nøkkelen til god tapeheft, på samme måte som ved liming. For å sikre at tapen fester seg godt, er det viktig å rengjøre og avfette overflaten grundig.

Rengjøring og avfetting av overflate

Vi anbefaler produkter som Safety Clean, Kleenspray-S og Multifoam for effektiv rengjøring og avfetting før påføring av tape. I tillegg kan Novair være et praktisk alternativ for å fjerne støv og smuss når du er på farten, trykkluft på boks for å blåse rent, selv uten tilgang til en kompressor. Ønsker du å sikre ekstra heft mot overflaten anbefaler å bruke Seal & Bond Primer først.

Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring
Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring