De enkleste løsningene
på dine kunders AC-problemer

Mange opplever utfordringer med klimaanlegget nå som vår- og sommermånedene er her. Det kan være at ventilasjonskanalene starter å lukte vondt eller at aircondition ikke blåser like kaldt som i fjor. Vi går igjennom de vanligste grunnene til at det lukter vondt eller ikke blåser kaldt og hvordan det kan løses på en rask, enkel og effektiv måte.

Hvis klimaanlegget lukter vondt

De vanligste grunnene til vond lukt fra klimaanlegget er

  • Gammelt kupèfilter
  • Smuss og bakterier i luftkanaler og interiør
  • Smuss og bakterier i fordamper

Noen opplever at det fortsatt lukter vondt i bilen, selv om kupefilteret er byttet nylig. Det vil si at den vonde lukten i bilen kommer fra bakterier i luftkanaler, interiør eller fordamper. Den enkleste måten å bli kvitt vond lukt i klimaanlegget er å ta en skikkelig rens, det kan gjøres på flere forskjellige måter. Det er anbefalt å bytte kupèfilter etter disse behandlingene.

Hvordan fjerne vond lukt?

Enkel rensemaskin

– MiST 

MiST er en avansert rens av ventilasjonskanaler og interiør som ved hjelp av ultralyd produserer en tåke av den tilhørende tilsetningen MiST Remarketing Cleaning Solution. Denne tåken blir så blåst rundt i kupèen og ventilasjonskanalene på kjøretøyet og trenger inn i de minste delene av klimaanlegget og bilens kupè. Maskinen er veldig enkel i bruk og kan gjenbrukes år etter år. MiST-behandlingen dreper mikroorganismer, mugg og bakterier selv på steder det ellers er vanskelig å komme til. Ultralydrensing med MiST er raskt og effektiv og kan spare både tid og penger sammenlignet med tradisjonelle rengjøringsmetoder og bidrar til å holde bilens kupé og airconditionanlegg rent, hygienisk og behagelig å oppholde seg i.

Tåkerens som også fjerner virus

– BG Automotive Sanitising Fogger

Automotive sanitising fogger fra BG er en spray som tåkelegger kupèn til kjøretøyet og desinfiserer interiør, luftkanaler og varmeregister. Det fungerer veldig likt som MiST-maskinen, men til engangsbruk. Den store forskjellen er at produktet inneholder en sterk virusdrepende formel basert på alkohol. Her får du et 3-i-1 produkt som både er virus-, sopp- og bakteriedrepende og tilfører en frisk epleduft.

Skumrens av fordamper

Via luftkanalen til viften - Frigi Clean

Sitter smusset i fordamperen så må denne få en kraftig rens. Tidligere har det vært tidskrevende å utføre rens av fordamper, men med Frigi Clean gjøres dette på en rask og effektiv måte. Frigi Clean er et produkt fra BG som gjør det mulig å rense fordamperen på kjøretøyet via samme kanal som viften bruker. Mellom rillene på fordamperen samles det smuss og rusk som fett, forurensing og annet avfall. I klimaanlegget kan det vokse mugg, bakterier og sopp som blir med inn i kupèen hver gang klimaanlegget brukes. Frigi Clean er en skumspray som gjør at hele fordamperen blir fylt med skum og presser ut smuss, bakterier og vond lukt. 

Hvis klimaanlegget ikke blåser kaldt lenger

De vanligste grunnene til at AC/klimaanlegget ikke blåser kaldt lenger er 

  • Tomt for AC-gass 
  • Lekkasje i AC-anlegget 
  • Feil på AC-kompressor 

Er det kort tid siden AC-gass ble fylt på, må systemet sjekkes grundig for lekkasjer. En av måtene å sjekke dette på er å tilsette et fluorescerende fargestoff (sporstoff) i AC-anlegget og ved hjelp av UV-lys vil det være mulig å identifisere lekkasje. 

Hvis du har en mindre lekkasje i AC-anlegget kan dette som oftest løses ved å bruke en enkel lekkasjestopper, fungerer ikke dette er lekkasjen for stor og den må lokaliseres for å bli utbedret. Det kan være en ødelagt o-ring, et rør eller en slange som lekker pga. et hull, men også kondenser som sitter i front av bilen. 

Enkel reparasjon av mindre lekkasjer

– AC-Tett+

Ved mindre hull i AC-anlegget kan man bruke AC-Tett+ som vil gi en permanent tetting ved at det dannes en kjemisk forbindelse(reaksjon) der hvor lekkasjen oppstår. AC-Tett+ fungerer som et vedlikeholdende, smørende og forebyggende middel som kun aktiviseres ved en lekkasje. Produktet er trygt i bruk og reagerer ikke med fuktighet eller vann, verken i systemet, i lav-/høytrykksporten eller i maskinen. Inneholder også sporstoff

Sporings- og tettemiddel

– AC Pro Seal

AC Pro Seal er et kombinert sporings- og tettemiddel som både kan tette mindre lekkasjer evt. hjelpe til med å lokalisere større lekkasjer ved å gi fra seg et sporingsstoff du kan se i UV-lys. AC Pro Seal tetter lekkasjer i rør, slanger, o-ringer, kondenser og fordamper og kan brukes må alle anlegg R134a og R1234yf. AC Pro Seal ligger forebyggende i systemet frem til en lekkasje oppstår og aktiveres ved en lekkasje. 

Reparasjon av større lekkasjer

– KlimaKlamp

KlimaKlamp er et system som består av flere produkter, alt fra o-ringer og koblinger til slanger og slangeklemmer. Når det oppstår en lekkasje i et rør eller en slange kan dette repareres enkelt med KlimaKlamp. Først lokaliserer du lekkasjen og hvor stor del av slangen eller røret som må byttes ut, finner frem riktig slange og kobling til AC-anlegget og kan sette i gang og reparere dette uten å måtte vente på deler. For å gjøre det enkelt har vi satt opp et ferdig «startsett» og et «proffsett» Så du er klar til å gjøre en reparasjon. 

Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring
Ved å trykke "Godta alle" gir du samtykke til at vi kan samle informasjon om deg for ulike formål via informasjonskapsler. Funksjonalitet, Statistikk og Markedsføring